(geschreven door Merveille Tandu-Pedro, student HU School voor Journalistiek)

Natuurspeeltuin De Hoef is een nieuwe speeltuin in de wijk Hoge weide. Het is de eerste speeltuin in Utrecht die ook toegankelijk is voor kinderen met een beperking. Buurtgenoten zullen de speeltuin volledig zelfstandig beheren. “Dit was een unieke gelegenheid om iets nieuws neer te zetten. De buurt heeft het idee omarmd en gezegd dat ze de speeltuin beschikbaar willen stellen voor alle kinderen”, aldus wethouder Victor Everhardt.

Taarten bakken

De bouw van de speeltuin is al een lange tijd aan de gang. Op 22 juni is de bouw van het project feestelijk gevierd met onder andere de wethouder, speeltuinmaker Elly Stoffels en voorzitter van stichting ‘Natuurspeeltuin De Hoef’ Fabienne Klinckhamers. ”We zijn erg blij met de gemeente Utrecht”, zegt Elly. Naast de speeltuin wordt er ook druk gewerkt aan een speeltuingebouw. Zorginstelling ‘Matthias Zorg’ zal hiervoor taarten bakken en helpen bij de verkoop van taart met koffie of thee aan gasten. ”We hopen hiermee dat niet alleen buurtgenoten maar iedereen uit Leidsche Rijn een extra plek hebben om elkaar te ontmoeten”, zegt Fabienne Klinckhamers.

Uur per dag

Donderdag 26 juli gaat een gedeelte van de speeltuin open “We zullen ieder dag dan maar een uur open gaan. De speeltuin is dan nog niet volledig af, waardoor we daar rekening mee moeten houden”, zegt Stoffels. Wanneer de speeltuin volledig klaar is, is nog niet bekend.