Doelstellingen
 

EEN prachtige plek voor iedereen, jong & oud!

Natuurspeeltuin De Hoef is een speeltuin waarin de natuur centraal zal staan en waar mensen, jong en oud, elkaar kunnen ontmoeten.

De speeltuin is zo ingericht dat alle kinderen er kunnen spelen, dus de speeltuin is geschikt voor ‘inclusief spelen’. Dat houdt in dat alle kinderen met of zonder lichamelijke beperking er samen kunnen spelen.

In de wijk De Hoge Weide, maar ook in de omliggende wijken, moet de speeltuin bekend komen te staan als een natuurspeeltuin waar iedereen welkom is en waar je beter met oude kleren aan kunt komen omdat je heerlijk in de natuur gaat spelen.

d

Doelstellingen

 

Natuur

de doelstelling van de speeltuin is de kinderen laten ervaren dat buitenspelen met natuurlijke materialen in een groene omgeving leuk is. De kinderen zijn actief betrokken bij
onderhoud van de speeltuin. Per seizoen zal er een activiteit georganiseerd worden, met onderwerpen van de natuur passend bij ieder seizoen.

Ontdekken

al spelend ontdek je de wereld om je heen. Ook willen we door activiteiten de kinderen de natuur met andere ogen laten bekijken.

Spelen

spelen doe je samen en niet alleen. We verwachten dat elke dag, zeker na schooltijd, er veel kinderen komen spelen. De speelaanleidingen nodigen uit tot samenspel.

Samen

of je nu een beperking hebt of niet, jong of oud, klein of groot, samen kan je prima spelen.
De speelaanleidingen zijn zo ontworpen dat elk kind ermee kan spelen. Natuurlijk met elkaar, maar ook samen met je vader en /of je moeder.

Actief

spelen is een actieve bezigheid. De speelaanleidingen vragen om een actieve houding van de kinderen, maar ook van de volwassenen.

Creatief

in het speeltuingebouw maar ook buiten zullen activiteiten worden aangeboden waarbij de creativiteit van de kinderen wordt aangesproken. Er zullen vier keer per jaar “thema” activiteiten georganiseerd worden. Daarnaast zullen maandelijks kleinere activiteiten georganiseerd worden.

Actief

niet op de laatste plaats is de speeltuin de plek om elkaar te ontmoeten, te leren kennen en vrienden te maken. Dat geldt natuurlijk in eerste instantie voor de kinderen maar het is natuurlijk ook van toepassing op de volwassenen. In de speeltuin of op het terras. Als de speeltuin open is, zal deze toegankelijk zijn voor iedereen.